Mijn foto
42 x WERELDKAMPIOEN Liefhebber van het kweken van kleurkanaries (ook zebravinken en gouldamadines) en het creëren en ontwikkelen van nieuwe kleuren. Ieder jaar opnieuw iets nieuws, mooier, anders! The FINEST CREATIONS noemde eens een Engelsman mijn vogels. In het Italiaans: I CREATURA PIU ATTRAENTA en dat klinkt nog mooier. Contact: constant@vansanten.it

dinsdag 11 oktober 2011

Voordracht kandidaat C.O.M.-bestuurslid

De Belgische en Nederlandse Ornithologische Federaties (KBOF, AOB, NBvV, ANBvV, PSC, BEC) hebben mij verzocht kandidaat te stellen voor een functie in het hoofdbestuur van de COM, de Confédération Ornithologique Mondiale. Het is een hele grote eer en genoegen hiervoor gevraagd te worden. Een functie waarbij ik mijn passie voor de liefhebberij kan combineren met de kennis en kunde van de dagelijkse werkzaamheden op financieel, juridische en organisatorisch gebied. De verkiezingen zijn op het COM-congres die in januari 2012 gehouden worden tijden de Wereldkampioenschappen te Almeria, Spanje.

Er is een belangrijke taak weggelegd om de culturen van de Noord/West-Europese landen te vertegenwoordigen en uit te dragen. Een vogelcultuur die al meer dan 150 jaar in Duitsland, België, Engeland en Nederland bestaat en daar is uitgegroeid tot een van de meest ontwikkelde vogellanden. Het had zijn oorsprong voornamelijk in de mijngebieden waar de mijnwerkers de kanarie niet alleen nodig hadden om ver onder de grond te overleven, maar waar ze ook een kleine extra bijdrage aan het huishouden mee konden bijverdienen. De wereldorganisatie is in 1952 in Nederland opgericht en nog steeds een Nederlandse organisatie. De eerste wereldkampioenschappen werden in 1953 te Utrecht gehouden en zullen in 2015 wederom in Nederland plaats vinden (Belgie 2013). Evenwel heeft Nederland, noch medeoprichter België een afvaardiging meer in het hoofdbestuur of het sub-bestuur van de keurmeesters OMJ.

Graag wil ik op een democratische en open manier de landen vertegenwoordigen, bruggen bouwen naar de nieuwe lidstaten waar de liefhebberij veelal nog ontwikkeld moet worden, de stem van de liefhebbers vertegenwoordigen en naar oplossingen zoeken waarbij de meerderheid niet altijd de minderheid de wil op legt. Niet bepalen wat er gebeurt, geen baas zijn van anderen maar dienen, uitvoeren wat liefhebbers en landen willen dat moet gebeuren. De liefhebberij en de liefhebbers dienen, voor ze werken en zo nodig voor ze vechten.

Steun hebben wij en ik in het bijzonder nodig, van ieder die onze fantastische liefhebberij een goed hart toe draagt. Steun bij de stemming, maar later ook steun in het werk dat verricht moet worden. Met elkaar gaat het zeker lukken! U kunt ons helpen door liefhebbers, waar ook ter wereld, het enthousiasme over te brengen, aan te moedigen, dat hun vertegenwoordiging op het congres de stem op mij uitbrengt. Een stem die voor mij noodzakelijk is om mij voor u in te kunnen zetten.
Constant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten