Mijn foto
42 x WERELDKAMPIOEN Liefhebber van het kweken van kleurkanaries (ook zebravinken en gouldamadines) en het creëren en ontwikkelen van nieuwe kleuren. Ieder jaar opnieuw iets nieuws, mooier, anders! The FINEST CREATIONS noemde eens een Engelsman mijn vogels. In het Italiaans: I CREATURA PIU ATTRAENTA en dat klinkt nog mooier. Contact: constant@vansanten.it

donderdag 29 januari 2015

Anoniem


BESTE VOGELLIEFHEBBERS

Deze anonieme brief kreeg ik vandaag.
Een anonieme bief van een liefhebber die het moeilijk heeft.

Jammer dat de brief anoniem en niet gefrankeerd was (kosten voor mij, meer dan twee euro). Nu zult u misschien denken in de prullenbak er mee. Maar ik niet. Ik stel iedere opinie van mede-liefhebbers in onze vogelwereld op prijs. Filter deze, als zijnde “wat zal de liefhebber er mee bedoelen”?

Voor een bestuurder is het heel erg belangrijk dat hij of zij weet wat er leeft. Hoe men denkt over wat te doen. Zonder de berichten vanuit andere groepen mensen en alle lagen van de liefhebberij kan je niets beginnen. Iedere bestuurder moet weten wat men, de liefhebberij in haar geheel, wil.

Ik heb het ook niet breed, rijdt in een auto van 12 jaar oud. Moet mijn best doen wat vogeltjes van goede kwaliteit voor een redelijke prijs te verkopen en verdien niets aan de hobby hoeveel uren ik er ook in investeer. Hoeveel prijzen mijn vogels ook winnen.

Natuurlijk begrijp ik dat bezoek, catalogus en parkeren een hele som geld is. Natuurlijk begrijp ik dat de organisatie van een dergelijk evenement alleen maar gedaan kan worden als de kosten hiervan gedekt kunnen worden. Dat het soms veel geld is begrijp ik goed. Dat er liefhebbers zijn die dat pijn doet om het mee te maken, doet mij ook pijn. Maar dat wil niet zeggen dat de prijzen naar beneden moeten, waardoor de organisatie daardoor met een grote schuld achter zou kunnen blijven. Dan zou dat tot gevolg hebben dat een dergelijke fantastische show niet meer georganiseerd kan worden. Dat willen wij niet, want de Wereldkampioenschappen in Rosmalen was een feestje voor de gehele Nederlandse liefhebberij. Voor de bedrijven die ons de spullen leveren, voor onze hobby, voor een ieder.

Er was op de dag na de keuringen iemand van oudere leeftijd wiens hart het begaf. Gelukkig waren er enkele medeliefhebbers die direct ingrepen om deze man te helpen met kunstmatige beademing en reanimatie. Hij heeft het gered. Maar in de twee voorgaande Wereld tentoonstellingen in Nederland van de ANBvV waren er twee mede liefhebbers overleden. Op hogere leeftijd, alles geven voor hun hobby, dagen hard werkend en hun mogelijkheden ver te boven gaand. Zij zouden het niet willen missen, het was hun feestje, hun laatste feestje. Zo sterk is de passie van velen voor onze hobby. Soms moeten wij mensen tegen zichzelf in bescherming nemen.

Nooit hoeven wij echter iemand in bescherming te nemen die zijn mening in Nederland wil vertellen. In ons land mag iedere liefhebber laten weten wat hij of zij goed vindt. Zo ook deze anonieme schrijver. Die had echt niet anoniem hoeven te blijven. Had gerust zijn of haar naam onder de brief mogen plaatsen. Dan hadden wij er zelfs op verder kunnen gaan.

Bestuurders hebben immers terugkoppeling met ieder in onze liefhebberij nodig. Ik ken geen enkele bestuurder in Nederland in geen enkele organisatie dan ook, de NBvV ANBvV NPS BEC en ga zo maar door, die niet blij is met de mening van de liefhebbers. Zij willen u allemaal graag horen. Daarom zou ik graag eens met de afzender van deze brief willen praten. Geen enkel verwijt, maar interesse in haar of zijn mening. Daar kunnen wij wat van leren.

Tot spoedig,
Constant van Santen.

p.s. om reden van ondemocratische redenen ben ik door het gemis van een stem niet herkozen in het COM hoofdbestuur. Ik zal de brief doorgeven aan alle betrokkenen.  Laten wij onze eigen waarden en onze liefhebberij hoog houden. 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten