Mijn foto
42 x WERELDKAMPIOEN Liefhebber van het kweken van kleurkanaries (ook zebravinken en gouldamadines) en het creëren en ontwikkelen van nieuwe kleuren. Ieder jaar opnieuw iets nieuws, mooier, anders! The FINEST CREATIONS noemde eens een Engelsman mijn vogels. In het Italiaans: I CREATURA PIU ATTRAENTA en dat klinkt nog mooier. Contact: constant@vansanten.it

dinsdag 3 februari 2015

63e Mondial 2015 Rosmalen

Zeer verheugd ben ik met 16 medailles, verkregen op de 63e Wereldkampioenschappen te Rosmalen, januari 2015.
6 wereldtitels, 3x zilver, 7x brons, 4e beste kweker van Nederland (nrs 1-3 zijn kwekers andere soorten); totaal nu 34 wereldtitels; een specificatie vindt u in de rechterkolom.


foto P. OnderdelindenEen geweldige ervaring, een geweldige organisatie, geweldige vrijwilligers. Overal mensen met een lach en vriendelijk woord, ondanks de lange dagen en toenemende vermoeidheid. Mensen die met liefde en passie verder keken dan hun opdracht. Zover, dat zelfs de gezondheid van enkelen bewaakt moest worden.
De keurmeesters die hun beoordeling omzetten in een keurbrief met vele handtekeningen en stempels als er winnaars werden toegekend. Het toezicht houden namens de COM bij de sectie kromsnavels. Het waren 10 lange, koude dagen vol passie.
Hartelijk dank aan allen die dit mogelijk maakten.

Zie voor diverse videoverslagen klik hier en
de volledige uitslag/ palmares klik hier  


De tentoonstelling was in het Autotron, ik moet erkennen dat ik tevoren angst had voor de hoeveelheid bezoekers in deze hal. Dat er vijfduizend vogels minder waren vanwege alle vogelgriep zaken, was een voordeel in de beschikbare ruimte in de hal. De hal heeft voor een vogelshow een buitengewoon aangename indeling met de verschillende ruimtes en verdiepingen. Hulde voor de veelheid aan zitjes en eet- of drinkgelegenheden. Dat verbeterde de sfeer nog eens extra en de Nederlands-Belgische frituur ontbrak evenmin in het tussenstuk van de grote hal naar de verkoop.

De verkoop was voor Nederlandse begrippen uniek. Er waren niet alleen vele buitenlandse kwekers en handelaren aanwezig, maar helaas ook hun gebruiken. Veel te veel vogels in veel te kleine kooien en dan ook nog eens kooien welke niet aan de huidige normen en eisen van dierenwelzijn beantwoordde.
Vandaag de dag willen wij ruimere transport kooien met stokken en goede drink- en eetvoorziening. Daar ontbrak het aan en daar had de organisatie echt op mogen treden.
 
foto B. Yeves
Al met al werd Mondial 2015 te Rosmalen een feestje voor de gehele Nederlandse liefhebberij. Iets waar wij zeker graag wederom naar uitzien. Een goede uitdaging voor de NBvV die als grootste vogel organisatie ter wereld haar laatste wereldshow in 1993 te Breda organiseerde, al weer 22 jaar geleden. Indien de NBvV zich voor 1 juli kandidaat stelt zal men mogelijk in 2020 of 2021 een show toebedeeld krijgen. Dat is dan bijna 30 jaar na dato. Met recht mogen wij dan eerder niet van een uitdaging, maar van een verplichting spreken naar de ongeveer 35.000 leden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten