Mijn foto
42 x WERELDKAMPIOEN Liefhebber van het kweken van kleurkanaries (ook zebravinken en gouldamadines) en het creëren en ontwikkelen van nieuwe kleuren. Ieder jaar opnieuw iets nieuws, mooier, anders! The FINEST CREATIONS noemde eens een Engelsman mijn vogels. In het Italiaans: I CREATURA PIU ATTRAENTA en dat klinkt nog mooier. Contact: constant@vansanten.it

woensdag 24 oktober 2012

Supervisor op een Internationale COM Show


Tijdens het tentoonstellingsseizoen worden er Internationale COM wedstrijden georganiseerd waarvan bijvoorbeeld de VvNK show te Mechelen een van de grootsten is. Op al deze shows is er een afgevaardigde van het COM-bestuur of van de OMJ aanwezig om ondermeer de naleving van de COM regels na te streven en vanzelfsprekend contact met de organisaties en de liefhebbers te hebben.

13 en 14 oktober was ik voor het eerst namens het Comitee Directive van de COM afgevaardigde als supervisor op een Internationale COM show. Pesaro in Marche voelde eigenlijk een beetje als thuis zijn. Het land, de Adriatische kust, het eten en vooral de mensen en de vogels kwamen mij niet alleen bekend voor maar draag ik in mijn hart.Een mooie show met ongeveer 3000 vogels die in een dag gekeurd werden en daarna in een dag geshowd. Tijdens deze show was er een bijzondere inzending van de Jaspe kanarie en vele verschijningsvormen. Vogels uit Frankrijk, Italië en Spanje. Het geheel liet weer een grote stap voorwaarts zien. Steeds vaker worden de mogelijkheden met deze vogels duidelijk. Als beste een Zwart Jaspe DD wit. Een plaatje van een vogel.

foto Jose Abellan

Ook was er een bijzondere collectie van ruim 200 Borderkanaries die overigens officieel niet aan de Internationale wedstrijd deelnamen. Pure specialisten die de gehele dag rond de eigen vogels liepen en daar wellicht nu nog niet over zijn uitgesproken.
 
De organisatie was zeer bekwaam en ervaren maar moesten erkennen dat de supervisor toch meer zorg voor de tentoongestelde vogels wenste. Geen enkele kooi mocht op de grond gezet worden. Zoals bij ons gebruikelijk twee rijen tafels en via tafel een naar tafel twee waar de keurmeester zijn kennis mag botvieren. Na een twintigtal minuten was alles gereorganiseerd en was ieder gelukkig tevreden. De voordragers vonden het zelfs prettig en zullen het voor de toekomst zeker niet vergeten (hoop ik). Om het jaar wordt deze show gehouden in Ancona en in Pesaro. Zeker een aanrader voor iedere liefhebber.

Palmares (catalogo) klik HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten