Mijn foto
42 x WERELDKAMPIOEN Liefhebber van het kweken van kleurkanaries (ook zebravinken en gouldamadines) en het creëren en ontwikkelen van nieuwe kleuren. Ieder jaar opnieuw iets nieuws, mooier, anders! The FINEST CREATIONS noemde eens een Engelsman mijn vogels. In het Italiaans: I CREATURA PIU ATTRAENTA en dat klinkt nog mooier. Contact: constant@vansanten.it

donderdag 31 oktober 2013

Grootste Europese Kanarieshow!


Op de Internationale VvNK COM show dit weekeinde op 2 en 3 november in de Brabanthallen te Leuven is wederom een record deelneming aanwezig. Meer dan 7500 kleurkanaries van absolute top kwaliteit hebben gestreden voor de prijzen.

Ja, gelukkig heb ik weer mee mogen snoepen in de prijzen. Maar liefst 8 x GOUD en 3 x ZILVER en 1 maal BRONS is mij toegekend. Voorwaar een goed resultaat. Ik wens allen die prijzen bekomen hebben op dit zeer hoge platform van onze liefhebberij zeer veel geluk en mijn  complimenten daarvoor. In het bijzonder Didier Vanderhulst (België) en Carlos Moia (Portugal) die eerste en tweede in het medaille klassement geworden zijn.

De VvNK show beter bekend als “GEEL”, die overigens niet meer in “Geel” gehouden wordt, is echt een van de grootste en belangrijkste shows op het Europese Continent. Een Italiaan wil dan nog wel verwijzen naar Reggio Emilia maar daar heeft de markt de overhand van de show genomen en speelt de show niet meer de eerste viool.

Twee maanden voor het Wereldkampioenschap is de VvNK show dan ook het belangrijkste evenement waar de top kwekers uit geheel Europa elkaar de maat nemen. Een kans om vergelding ligt dit jaar op de Wereldkampioenschappen te BARI-Italië. Daar zullen midden januari 2014 de vogels worden ingebracht om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen die dit jaar met zeer vele extra klassen is uitgebreid.
 
Even mag ik stil staan bij het feit dat ik in het medaille klassement op de achtste plaats gekomen ben. Alleen de winnaar telt, maar ik zeg tegen mij zelf: “Niet slecht jongen, hard gewerkt maar denk toch volledig verdiend”!


foto B. Yeves

Video-verslag van Rob-tv KLIK HIER

 
prijsuitreiking
foto Frans Begijn
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten